• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "VAR heeft vandaag zijn nut bewezen"

  Hein Vanhaezebrouck: "Het kan nog een felle strijd worden."

  Hein Vanhaezebrouck had gehoopt om de titelstrijd nog 1 keer spannend te maken en hij is op zijn wenken bediend. "Dit is de charme van Play-off I", zegt voorzitter Marc Coucke.

  De buitenwereld geloofde misschien niet in een zege van Anderlecht op Club Brugge, maar Hein Vanhaezebrouck hoorde daar niet bij. "We wisten dat bij een zege de titelstrijd weer zou openliggen. Maar Club heeft het wel nog altijd in eigen handen."

  "Het was een memorabele wedstrijd. Er is heel veel gebeurd. Maar ik denk dat de VAR vandaag zijn nut heeft bewezen."

  "Het was misschien allemaal niet perfect, maar de VAR heeft wel enkele beslissingen kunnen vermijden die duidelijk verkeerd waren."

  "Oké, Teodorczyk stond misschien randje buitenspel, maar er was ook de bal van Club die misschien niet over de lijn was. Dat is moeilijk te zien."

  "Een paar andere gevallen waren wel heel duidelijk. Zo werd dankzij de ref 2 keer geen penalty toegewezen. Ik heb de fases nog niet herbekeken, maar ik denk dat ik er niet ver van zal zitten met mijn analyse."

  Coucke: "Over het hele seizoen bekeken was Club wel beter"

  Marc Coucke tweette een foto van het feestje van Anderlecht in de kleedkamer. "De ontlading is enorm. Er is dit seizoen al heel wat over deze ploeg gezegd, maar we zijn wel aan het groeien."

  "Dat is de charme van Play-off I. Sommige spelers kunnen boven zichzelf uitstijgen. De Dendoncker van nu moet de tweelingbroer van die van 2 maanden geleden zijn. En met Najar hebben we nu al onze beste transfer voor volgend seizoen gerealiseerd."

  "We moeten wel toegeven dat Club Brugge over het hele seizoen bekeken beter was. Maar door de halvering van de punten maken we wel nog altijd kans. Ik denk dat de kans nu groot is dat we in de top 2 eindigen. En laat ons dan volgend seizoen allebei de poules van de Champions League halen."