• home
 • video
 • pas verschenen

  Team van Ronald Vargas grijpt naast titel door haperende VAR

  Ronald Vargas en co verloren de finale.

  In Australië heeft Melbourne Victory zich tot kampioen gekroond na winst in de titelmatch tegen de Newcastle Jets. Maar hét gespreksonderwerp was de VAR. De videoref kon niet ingrijpen toen Melbourne vanuit buitenspel het enige doelpunt maakte.

  Technische storing

  In de Grand Final van de Australische voetbalcompetitie namen Melbourne Victory en de Newcastle Jets, met Ronald Vargas (ex-Club Brugge en Anderlecht), het tegen elkaar op.

  Melbourne won dankzij een vroeg doelpunt van Barbarouses, al stond die net buitenspel. Maar nét op dat moment was er een technische storing bij de VAR, waardoor die niet kon ingrijpen. Het doelpunt werd dus goedgekeurd en dat brak Newcastle uiteindelijk zuur op.

  "We zijn enorm ontgoocheld dat het VAR-systeem het net op het belangrijkste moment van het seizoen liet afweten", klinkt het bij de A-League. "Dit is nog nooit eerder gebeurd. We zullen onderzoeken hoe dit kon gebeuren en vooral: hoe we dit in de toekomst kunnen vermijden."

  Vargas: "Dit mag niet meer gebeuren"

  Ronald Vargas zat in het verliezende kamp, maar de Venezolaan toonde zich achteraf groots in de nederlaag. "We kunnen niets meer aan het resultaat veranderen. Melbourne heeft de titel gewonnen en we moeten hen feliciteren", klinkt het.

  "We mogen geen excuses zoeken, dat is voor slechte verliezers. Maar we moeten wel onze stem laten horen zodat dit in de toekomst niet meer gebeurt. Als de ref een fout maakt, kun je daarmee leven, want missen is menselijk. Maar als de aanwezige technologie het laat afweten, is dit onacceptabel."