• home
 • video
 • pas verschenen

  Fulham grijpt naast rechtstreekse promotie naar Premier League

  Denis Odoi en Fulham verloren bij Birmingham.

  Fulham, de club van Denis Odoi, heeft geen rechtstreekse promotie kunnen afdwingen op de slotspeeldag van de Engelse tweede klasse. In Cardiff is het wel feest.

  Wolverhampton was als kampioen al zeker van de promotie, maar ook de nummer 2 in de Championship mag rechtstreeks naar de Premier League. Op de slotspeeldag ging die strijd nog tussen Cardiff en Fulham.

  De ploeg van Odoi verloor verrassend met 3-1 op het veld van staartploeg Birmingham en zo had Cardiff genoeg aan een 0-0-gelijkspel tegen Reading om de tweede plaats veilig te stellen. De Welshe club speelde in het seizoen 2013-2014 voor het laatst in de Premier League.

  Odoi en co moeten nu hopen op de play-offs om alsnog de promotie af te dwingen. Fulham neemt het in de halve finales op tegen Derby County, de andere halve finale gaat tussen Aston Villa en Middlesbrough.