• home
 • video
 • pas verschenen

  Zusjes Gilis meppen België naar historisch brons op EK squash

  De Belgen keren met brons weer naar huis.

  De Belgische vrouwen hebben in Wroclaw voor de eerste keer in de geschiedenis een bronzen medaille veroverd op het EK squash voor landenteams. In de kleine finale haalden ze het met 2-0 van Nederland.

  Vrijdag waren de Belgische vrouwen in de halve finales gestuit op een sterk Engeland. In de match om het brons speelden de Belgen een duel der Lage Landen.

  Nele Gilis won van Milou van der Heijden na een spannende vijfsetter. Tinne Gilis maakte het vervolgens af met een 3-1-zege tegen Natalie Grinham. Aangezien de wedstrijd op dat moment reeds beslist was, moesten de nummers drie niet meer spelen.

  Voor België is het de eerste EK-medaille ooit, in 2004 eindigden ze in Rennes op de vierde plaats.