• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst: "Ik hoop dat Club Teodorczyk goed en sereen ontvangt"

  Lukasz Teodorczyk verloor zijn broer.

  Ligt voor Club Brugge de rode loper richtig titel zondag rond 16.30u uitgerold of krijgen we toch nog volop spanning in de laatste speeldagen van Play-off I? Franky Van der Elst blikt vooruit op Club Brugge-Anderlecht (zondag, 14.30u): "Ik verwacht twee ploegen die er vol voor zullen gaan."

  "Ik zie Club niet meteen verliezen"

  "Voor Anderlecht is het de laatste kans", windt Franky Van der Elst er bij Sporza geen doekjes om. "Zij moeten absoluut winnen. Club kan zich nog tevreden stellen met een punt. Dan lijkt de titelstrijd mij overigens ook wel gespeeld, maar met een Brugse zege is het definitief."

  In eigen huis lijkt Club Brugge onklopbaar. "Ik zie hen nu ook niet meteen verliezen. Ze hebben te weinig punten gehaald in Play-off I, maar tegen Genk was het zeker behoorlijk."

  "En ze hebben dat thuisvoordeel. De sfeer zal hels en intens zijn. Ook tegen Charleroi en Standard was de sfeer al uitbundig, dat zal nu nog een stukje heftiger zijn."

  "In welke mentale toestand is Teodorczyk teruggekeerd?"

  Alleen bij een overwinning in Jan Breydel mag Anderlecht dus nog een sprankeltje titelhoop koesteren. "Zij zullen initiatief nemen. Ik denk niet dat Anderlecht de mensen heeft om op de counter te spelen. Ze moeten dominant trachten te zijn en ik denk dat Vanhaezebrouck dat wel wil. Ik verwacht twee ploegen die er vol voor zullen gaan."

  Anderlecht kan wellicht weer rekenen op Lukasz Teodorczyk, die een tijdje naar Polen was teruggekeerd na het onverwachte verlies van zijn broer. "Je moet niet minimaliseren wat hem overkomen is", vertelt Franky Van der Elst.

  "Ik weet niet precies hoeveel hij heeft kunnen trainen, maar ze hebben hem wel nodig. Hij heeft geen goed seizoen gespeeld, maar als diepe spits is hij de nummer 1. Het is goed voor Anderlecht dat Teo terug is, maar in welke mentale toestand is dat?"

  "Ik hoop overigens dat de supporters van Club Brugge hem goed en sereen ontvangen en beseffen wat hem overkomen is. Zoiets is veel erger dan het winnen of het verliezen van een voetbalwedstrijd."