• home
 • video
 • pas verschenen

  Porto doorbreekt hegemonie Benfica en wordt kampioen zonder te spelen

  Het is de 6e landstitel voor Iker Casillas, de 1e met Porto.

  Porto is voor de 28e keer kampioen van Portugal. Een brilscore tussen concurrenten Sporting en Benfica volstonden voor de titel voor de jongens van Sergio Conceiçao.

  Porto had de voorbije 4 seizoenen lijdzaam moeten toekijken hoe aartsrivaal Benfica telkens met de hoofdprijs ging lopen. Maar dit seizoen pakt de mayonaise onder coach Sergio Conceiçao (ex-Standard) wel.

  Enkel Sporting en Benfica konden nog roet in het eten gooien en op de voorlaatste speeldag stonden zij tegenover elkaar. Het werd een intense wedstrijd, ook aan de zijlijn, maar ondanks 2 pogingen van Rafa Silva op het kader bleef het 0-0.

  Porto hoeft zo zondag niet meer te winnen tegen Feirense om de titel veilig te stellen. Het is het eerste Portugese succes voor doelman Iker Casillas. Andere uitblinkers dit seizoen waren Moussa Marega (goed voor 22 goals), Vincent Aboubakar en assistkoning Alex Telles.