• home
 • video
 • pas verschenen

  Brute pech: Vluchters in Yorkshire rijden tot tweemaal toe verkeerd

  Het werd geen succesvolle ontsnapping voor de 4 renners.

  In de tweede etappe in de Ronde van Yorkshire zorgden de vluchters voor een opmerkelijk verhaal. Niet door het peloton te verrassen, wel door twee keer verkeerd te rijden. Een keer volgden de nietsvermoedende renners zelfs gewoon de auto van de organisatie.

  Magnus Cort Nielsen klopte in de tweede rit in Yorkshire onder anderen Greg Van Avermaet en Serge Pauwels. Maar het verhaal van de dag kwam toch op naam van de vlucht van de dag met daarin Stephane Rossetto, Garikoitz Bravo, Tom Baylis en Tobyn Horton.

  Het viertal had een voorsprong van ongeveer twee minuten, maar hun droom om het peloton te slim af te zijn, spatte uiteen toen ze plots rechtsomkeer moesten maken.

  De auto van de organisatie reed aan een kruispunt de verkeerde kant op. De renners volgden gehoorzaam, maar hadden wel al snel door dat er iets niet klopte toen ze geparkeerde auto's zagen staan. De kopgroep maakte rechtsomkeer, maar de voorsprong was door het ommetje sterk geslonken.

  Nog geen vier kilometer later was het opnieuw prijs. In een scherpe bocht naar rechts, draaiden drie renners naar links. Alleen Horton volgde de correcte route. Door de twee ongelukkige misverstanden was elke kans om voorop te blijven weg. Op de laatste klim werden alle vluchters gegrepen.