• home
 • video
 • pas verschenen

  Alonso wint 6 uur van Spa in een Toyota

  Fernando Alonso maakte zijn debuut voor Toyota in het WK uithouding.

  0 / 0
  Fernando Alonso heeft meteen zijn eerste overwinning in een uithoudingsrace beet. De Spaanse ploegmaat van Stoffel Vandoorne bij McLaren schreef, samen met Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima, de 6 uur van Spa op zijn naam.

  In de 6 uur van Spa waren de Toyota's een klasse apart. Fernando Alonso mocht samen met zijn ploegmaats Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi vanaf de poleposition vertrekken en het trio leek op weg naar een makkelijke overwinning.

  De andere Toyota was uit de pits moeten vertrekken en kon de kloof met Alonso en co niet dichten. Pas toen op het einde de safetycar moest uitrukken werd het spannend, maar Alonso hield stand en won zo voor het eerst een race sinds de GP F1 van Spanje in 2013.

  Alonso heeft zijn zinnen gezet op nog twee prestigieuze wedstrijden in de autosport: de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans. In die uithoudingsrace start de Spanjaard in een Toyota en om ervaring op te doen rijdt hij mee het WK uithouding.