• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Froome valt bij verkenning tijdrit: "Niet ideaal"

  Froome hield enkele schaafwonden en kneuzingen over aan zijn val.

  0 / 0
  Chris Froome is bij de verkenning van de tijdrit in Jeruzalem onderuitgegaan in een bocht. De viervoudige Tourwinnaar heeft geen zware blessure overgehouden aan zijn valpartij, "maar het is nooit goed om te vallen", klinkt het bij Team Sky.

  Voor Froome begon de Giro alvast niet zoals verhoopt. Misschien moest hij nog wat wennen aan het Israëlische asfalt, maar bij de verkenning van de tijdrit ging hij in een bocht tegen de vlakte.

  De kopman van Team Sky hield enkele schaafwonden en kneuzingen over aan zijn valpartij en hinkte naar de ploegwagen. Gelukkig voor de Brit liep hij geen zware blessures op.

  "Froome is na zijn val weer op het zadel gekropen en heeft nog twee rondjes gereden", vertelde ploegleider Nicolas Portal. "Het is natuurlijk niet ideaal. Het is nooit goed om te vallen, maar gelukkig reed hij niet snel op dat moment."

  Froome is de grote uitdager van titelverdediger Tom Dumoulin in de Giro. De winnaar van de Tour (4x) en de Vuelta rolt om 15.41u van het startpodium. Dumoulin, de wereldkampioen tijdrijden, start vier minuten later.

  VIDEO: Froome gaat onderuit bij de parcoursverkenning

  En die valpartij deed duidelijk geen deugd: