• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck voor topper in Brugge: "Moeilijk gaat ook"

  Vanhaezebrouck gelooft in een goed resultaat in Brugge.

  Hein Vanhaezebrouck en Anderlecht trekken zondag naar Club Brugge voor de topper van speeldag 7 in PO1. Bij winst in het Jan Breydelstadion ligt de titelstrijd weer helemaal open. "Iedereen kan van iedereen winnen in deze play-offs, wij dus ook in Brugge", zegt Vanhaezebrouck.

  "Als we kunnen winnen zondag, leggen we Club heel veel druk op"

  Met nog vier wedstrijden te gaan is de kloof tussen Club Brugge en Anderlecht voorlopig 5 punten. Bij een overwinning in het Jan Breydelstadion doet Anderlecht weer helemaal mee voor de titel. "Als de kans er is, dan moet je er ook vol voor gaan", zei Hein Vanhaezebrouck vandaag op de persconferentie.

  "Na de thuiswedstrijd tegen Club Brugge zijn we terug gekomen tot op 3 punten van Club. We verloren dan in Standard en Genk, maar nu krijgen we opnieuw een kans om vol in de strijd te komen. Ik wil niemand zien die naar Brugge gaat en niet gelooft dat daar iets mogelijk is."

  "We weten uiteraard dat het heel moeilijk wordt in Brugge. Daar is iedereen van overtuigd. Maar moeilijk gaat ook. Anders stond AS Roma ook nooit in de halve finales van de Champions League. In de play-offs kan iedereen van iedereen winnen. Alle clubs spelen een beetje op hetzelfde niveau."

  "Als we kunnen winnen, leggen we Club Brugge heel veel druk op. Zij krijgen daarna twee uitwedstrijden na elkaar en wij mogen nog twee keer thuis spelen in onze laatste drie wedstrijden. Een overwinning zondag maakt de race opnieuw heel wat interessanter", concludeerde Vanhaezebrouck.

  Hein Vanhaezebrouck over...

  • ...de fitheid van zijn kern: "Kara heeft vrijdag voor de eerste keer meegetraind met de groep. Dat ging beter dan verwacht, al geraakt hij sowieso niet speelklaar voor zondag. Spajic heeft de hele training afgewerkt, maar moest op het einde nog een tik incasseren. Ik verwacht wel dat hij zaterdag kan meetrainen en dus speelklaar geraakt. Voor Onyekuru komt de wedstrijd nog te vroeg, Chipciu en Obradovic zijn out."
  • ...de 600e wedstrijd van Olivier Deschacht: "Misschien moeten we aan Club vragen om een boeket bloemen te voorzien? "Oli" is misschien wel de laatste der Mohikanen. Ik denk niet dat er nog veel spelers aan 600 wedstrijden zullen geraken."
  • ...Lukasz Teodorczyk: "We verwachten hem vandaag terug op Anderlecht. We zullen nog met hem praten en zien hoe het met hem gesteld is. Of hij er zondag bij is, dat weten we nu nog niet."
  • ...de kritiek op Silvère Ganvoula: "Dat vind ik buiten alle proportie en zelfs heel ongepast. Hij is onze tweede spits, je moet hem dan ook niet vergelijken met alle topaanvallers die hier al de revue passeerden. Hij is jong, heeft potentieel en moet nog stappen zetten."
  • ...scheidsrechter Lawrence Visser: "Ik denk dat Visser al goede wedstrijden gefloten heeft. Hij zou de match ook niet krijgen mocht dat niet zo zijn. Hij floot ook de eerste wedstrijd van Club tegen Genk. Daar is op het einde van de match een penalty gefloten maar niet door hem. Maar door de vierde ref. Vanop 50 meter. Dat is héél goed gezien zou ik zeggen."