• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet en Pauwels moeten Cort Nielsen laten voorgaan in Yorkshire

  Magnus Cort Nielsen won dit seizoen ook al in Oman.

  Magnus Cort Nielsen heeft de tweede rit in de Ronde van Yorkshire gewonnen. De Deen van Astana was op de klim naar Ilkey net iets sneller dan Greg Van Avermaet. Serge Pauwels werd 4e.

  BMC trok het tempo de hoogte in vlak voor de slotklim van Cow and Calf richting Ilkey. Michael Storer van Team Sunweb liet zich als eerste zien bergop, maar werd al snel tot de orde geroepen door Serge Pauwels en Greg Van Avermaet.

  Het was wachten op de demarrage van Van Avermaet, maar die kwam er niet. Magnus Cort Nielsen raakte wel weg met een indrukwekkende versnelling en bolde uiteindelijk met enkele fietslengtes voorsprong op Van Avermaet over de finishlijn.

  De Deen van Astana is ook de nieuwe leider. De Ronde van Yorkshire eindigt zondag. Voor Astana is het de 15e zege van het seizoen.

  Van Avermaet: "Ik was blij met mijn benen vandaag"

  Greg Van Avermaet was niet al te teleurgesteld met zijn tweede plek. "Het was een lastige dag, maar ik voelde me wel goed. Ik was blij met mijn benen. Ik heb het geprobeerd, maar Nielsen oogde indrukwekkend toen hij me voorbijkwam. Ik denk dat hij de zege verdiende en ik heb een knappe tweede plek."

  "Ik was aan het wachten tot iemand anders de sprint zou inzetten, maar iedereen keek naar mij. Ik ging op het juiste moment, maar het was uiteindelijk niet eens echt close."

  "We zullen zondag kijken wat het wordt in het algemene klassement. Het wordt nog een lastige rit, maar ik zal proberen om te overleven en te sprinten op het einde."

  De laatste meters van Cort Nielsen:

  Uitslag rit 2:

  1. Magnus Cort Nielsen (Den) - 149km in 3u25'34"
  2. Greg Van Avermaet - z.t.
  3. Eduard Prades (Spa) 
  4. Serge Pauwels
  5. Jonathan Hivert (Fra) - 5"
  6. Robert Kiserlovski (Kro)
  7. Michael Storer (Aus)
  8. Colin Joyce (VS)
  9. Steff Cras - 11"
  10. Brent Bookwalter (VS)

  De stand na rit 2:

  1. Magnus Cort Nielsen (Den) - 7u33'41"
  2. Greg Van Avermaet - 4"
  3. Eduard Prades (Spa) - 6"
  4. Serge Pauwels - 10"
  5. Joyce Colin (VS) - 15"
  6. Robert Kiserlovski (Kro)
  7. Jonathan Hivert (Fra)
  8. Michael Storer (Aus)
  9. Brent Bookwalter (VS) - 21"
  10. Stef Cras