• home
 • video
 • pas verschenen

  Salzburg-coach: "Refs geven fout toe, dan kan ik ze vergeven"

  De ontgoocheling bij Marco Rose en zijn spelers is enorm.

  Het Europa League-sprookje van Salzburg eindigde in het slot van de verlengingen, toen Marseille scoorde uit een corner die er geen was. Salzburg-coach Marco Rose sloeg en zalfde.

  "We zijn er ingeluisd door de arbitrage"

  In de 117e minuut schoot ex-Anderlecht-speler Rolando Marseille naar de finale na een corner die er geen was. Enkele minuten later na het laatste fluitsignaal was Rose razend op de Russische refs, Sergej Karasev op kop.

  "Mijn jongens hebben een geweldig seizoen in Europa gespeeld, maar we zijn er vandaag ingeluisd door de arbitrage. Het is ongelooflijk. Maar wat kan ik eraan doen? In Marseille kregen we al een overduidelijke penalty niet en nu dit. Het probleem is nochtans makkelijk op te lossen. Met een videoscheidsrechter zou dit niet gebeurd zijn."

  Ook doelman Alexander Walke reageerde woedend: "Het is elke keer hetzelfde geknoei. Waar we ook spelen, de beslissingen vallen steeds in ons nadeel uit."

  "De refs waren aangeslagen"

  Op de persconferentie na de 2-1-zege (Marseille had thuis met 2-0 gewonnen, red) was de ontgoocheling al een klein beetje weggeëbd en was het Rose die de scheidsrechters een troostend woord bood. "In de mixed zone hoorde ik dat de Russische scheidsrechters aangeslagen in hun kleedkamer zaten. Ze waren emotioneel geraakt omdat ze wisten dat ze niet de juiste beslissing hadden genomen."

  "Ze gaven hun fout toe, dat raakt me. Als iemand een fout toegeeft, sta ik klaar om ze te vergeven."

  "Trots op hoe we Oostenrijks voetbal vertegenwoordigd hebben"

  Gemengde gevoelens dus bij Rose: "Alles beschouwd heeft Marseille gewoon een beetje meer geluk gehad. Ik feliciteer hen. Ik ben heel, heel trots op mijn ploeg. Ik denk dat mijn spelers het Oostenrijkse voetbal goed vertegenwoordigd hebben."

  Europa leerde Salzburg kennen: "Het is geweldig dat de club de naam van opleidingsclub heeft, wij nemen jonge spelers en loodsen ze naar een hoger niveau. Dat hindert ons niet om grote doelen te stellen."

  "Het wordt lastig om spelers die zich getoond hebben tegen te houden om naar een sterkere competitie te gaan, maar iedereen weet nu ook dat het de moeite loont om naar hier te komen. Wij leveren goed werk."

  Oordeel zelf: Rolando scoort na een corner die er geen was