• home
 • video
 • pas verschenen

  Meteen tijdverlies voor Froome: "Goed dat er hard gekoerst moet worden"

  Voor Chris Froome werd het een tijdrit om snel te vergeten.

  De 101e Ronde van Italië is in mineur gestart voor Chris Froome. De Britse favoriet van Team Sky kwam tijdens de verkenning ten val en moest in de tijdrit vrede nemen met plek 21, op 37 seconden van winnaar en grote rivaal Tom Dumoulin.

  "Dumoulin was heel sterk vandaag"

  Wat gebeurde er precies bij de valpartij? "Ik verloor mijn voorwiel bij een bocht", legt Froome uit. "Ik testte die bocht aan wedstrijdsnelheid en reed tussen de 20 en 30 kilometer per uur. Een crash is altijd vervelend, maar ik ben blij dat het niets ernstigs is."

  "Voor collega-renner Sivtsov liep het bijvoorbeeld minder goed af. Ook hij viel tijdens de verkenning en liep een sleutelbeenbreuk op. Dat is wielrennen en vallen hoort er nu eenmaal bij."

  Nog belangrijker dan de val zijn de 37 seconden die Froome al na een dag in het krijt staat tegenover Tom Dumoulin. "Maar ik reken niet alleen op de tijdritten om deze Giro van Tom te winnen", legt Froome uit. "Hij was heel sterk vandaag. Op zo'n manier binnenkomen is echt indrukwekkend."

  "Felicitaties aan hem. Het is duidelijk dat Tom en Rohan Dennis tijd hebben genomen op andere klassementsrenners, maar het is nog een lange weg tot het einde van de Giro. Ik ben blij dat ik er ben en het is goed dat er onderweg hard gekoerst zal moeten worden."