• home
 • video
 • pas verschenen

  Herman Van Holsbeeck eist zo'n 1,8 miljoen euro van Marc Coucke

  Herman Van Holsbeeck.

  Herman Van Holsbeeck heeft een klacht ingediend bij het Belgische centrum voor conflictbemiddeling CEPANI. De ex-RSCA-manager eist zijn volledige ontslagvergoeding, schrijven de kranten van Het Mediahuis. Het nieuws is bevestigd aan onze redactie.

  Bijna een maand geleden werd Herman Van Holsbeeck na 15 jaar dienst bij Anderlecht buiten de deur gezet. De manager zat niet op dezelfde lijn met de nieuwe voorzitter Marc Coucke en kreeg te horen dat de samenwerking ten einde liep.

  Coucke stelde Van Holsbeeck een minnelijke schikking voor om het contract af te handelen, maar daar ging Van Holsbeeck niet op in. De ex-manager zegt recht te hebben op 2 jaar salaris (zijn contract liep nog tot 2020) en bonussen. Het Nieuwsblad heeft berekend dat dat bedrag kan oplopen tot 1,8 miljoen euro.

  Dat Van Holsbeeck voet bij stuk zou houden, werd al snel duidelijk. Hij heeft nu de daad bij het woord gevoegd en een klacht ingediend bij CEPANI, het Belgische centrum voor Arbitrage en Mediatie.

  CEPANI is de voornaamste organisatie voor conflictbemiddeling in ons land. Het centrum helpt diverse partijen die een conflict hebben om "op een veilige en efficiënte manier tot een werkbare oplossing te komen".

  Herman Van Holsbeeck hoopt dat er binnen het jaar een uitspraak komt, maar de tegenpartij zou de zaak wel eens enkele jaren kunnen rekken.