• home
 • video
 • pas verschenen

  Zusjes Gilis slaan België tot in de halve finales op het EK squash

  Tinne en Nele Gilis verdedigen de Belgische kleuren in Wroclaw.

  Voor de 2e keer in hun geschiedenis hebben de Belgische vrouwen de halve finales van het EK squash bereikt. België eindigde 2e in zijn groep en vecht nu met Engeland om een plek in de finale.

  De zussen Tinne en Nele Gilis bestormen al een tijdje de squashwereld en daar plukt België de vruchten van op het internationale toneel.

  België was op het EK voor landenteams als 6e reekshoofd ingedeeld in een groep met Frankrijk, Wales en Duitsland. De match tegen Frankrijk, dat de voorbije 4 EK's telkens tweede werd, ging verloren, maar tegen Wales (vorig jaar goed voor brons) en Duitsland trok België wel aan het langste eind.

  In de halve finales neemt België, dat naast de zussen Gilis ook een beroep kan doen op Loreline Pira, het op tegen het onklopbaar gewaande Engeland. Van de 40 EK's wonnen de Engelse vrouwen er 39 (!). In de andere halve finale staan Nederland en Frankrijk tegenover elkaar.

  De mannen werken hun EK af in de 2e divisie, waar ze 2e eindigden in hun groep en nu voor de plaatsen 5 tot 8 mogen spelen tegen Israël.