• home
 • video
 • pas verschenen

  WK tafeltennis: Noord- en Zuid-Korea spelen niet tegen elkaar, maar gaan samen door

  De Noord- en Zuid-Koreaanse tafeltennissters spelen hun kwartfinale niet.

  De dooi tussen Noord- en Zuid-Korea zet zich ook door op het WK tafeltennis voor vrouwenteams in Zweden. De 2 moesten tegen elkaar in de kwartfinale, maar verzaakten aan dat duel. Ze beslisten om als gemengd team naar de halve finale te gaan.

  Vandaag hadden Noord-Korea en Zuid-Korea tegen elkaar moeten kampen om een ticket voor de laatste 4. Na overleg werd die match echter niet gespeeld.

  "Dit is een historische beslissing voor onze eigen landen", reageerde de vicevoorzitter van de Zuid-Koreaanse tafeltennisbond Ryu Seung-min. "We geven een duidelijk signaal dat we het vredesproces tussen de 2 landen langs de tafeltennissport ondersteunen."

  Het gaat om het eerste gemengde Koreaanse team sinds het WK van 1991 in Chiba, in Japan, waar de eengemaakte vrouwenselectie het goud veroverde.

  Dooi in spanningen sinds voorjaar

  In februari gaven de Olympische Spelen het voorbeeld door een gezamenlijke oploop bij de openingsceremonie in Pyeongchang in Zuid-Korea. Aan het ijshockeytoernooi op de Winterspelen nam een gemengde vrouwenploeg deel.

  Vorig jaar liepen de spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea (en bondgenoot VS) hoog op, maar sinds het voorjaar zette de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een charmeoffensief in gang. Vorige week was er een historische ontmoeting tussen Kim en zijn Zuid-Koreaanse collega Moon Jae-in.