• home
 • video
 • pas verschenen

  Wie is de echte Mo Salah? "Hij dacht dat hij voor de spiegel stond"

  Kleine tip: de echte Mo Salah staat links.

  Voetbal kijken op café en voortdurend gevraagd worden om op de foto te gaan: dat is het leven van Ahmed Bahaa, de lookalike van Liverpool-ster Mohamed Salah.

  Salah dacht dat hij voor de spiegel stond

  De twee Egyptenaren zijn vrijwel identiek. Ze hebben dezelfde glimlach, dezelfde baard, hetzelfde haar ... Tijdens hun ontmoeting, twee jaar terug, droegen ze zelfs hetzelfde shirt.

  "De eerste keer dat Mohamed Salah me zag, was hij verbaasd. Hij zei dat hij het gevoel had dat hij voor een spiegel stond. Maar ook dat hij het eigenlijk is die op mij lijkt, want ik ben ouder dan hij", zegt dubbelganger Ahmed Bahaa.

  "Voor iedereen is Mo zo'n beetje een broer of neef en dat stel ik zelf ook vast. Als ik iemand ontmoet, dan zal die persoon me met open armen begroeten, alsof we al jaren vrienden zijn. Dit is hoe Egyptenaren Salah zien, als een van hen. Hij brengt momenteel veel vreugde in Egypte."

  En de echte is...

  Wil de echte Mo Salah dan nu opstaan? Heeft u hem herkend? De echte Mo Salah staat links op de selfie, de dubbelganger (met wit stipje op de linkerkant van zijn T-shirt) staat rechts.