• home
 • video
 • pas verschenen

  Unicum in de NFL: speler met één hand krijgt contract

  Shaquem Griffin.

  De Seattle Seahawks zijn het eerste American Football-team die een speler met één hand in dienst hebben. Shaquem Griffin kon zijn ogen niet geloven toen hij het verlossende telefoontje kreeg.

  Seattle pikte de 22-jarige Shaquem Griffin enkele dagen geleden op uit de draft. Dat is een systeem waarbij clubs één voor één uit een kransje van talenten mogen kiezen.

  Griffin heeft zijn selectie niet cadeau gekregen. De verdediger staat te boek als uiterst snel en was een van de uitblinkers in de universiteitscompetitie. Toch stond hij met zijn mond vol tanden toen hij het goede nieuws per telefoon te horen kreeg.

  Sinds zijn 4e heeft hij 1 hand

  Griffin heeft sinds zijn 4e maar één hand. Hij is geboren met een afwijking en zag zijn linkerhand geamputeerd. Ondanks zijn handicap is hij altijd blijven dromen van een topsportcarrière.

  Leuk detail: sinds vorig jaar speelt ook Shaquill Griffin voor Seattle. Hij is de tweelingbroer van Shaquem. "Ik heb niet geweend toen ik door de draft werd opgepikt, maar wel toen Shaquem het nieuws te horen kreeg. Ik kon mijn tranen niet bedwingen", zegt Shaquill.

  De reactie van Griffin: