• home
 • video
 • pas verschenen

  Rio Ferdinand krijgt geen bokslicentie: "Een opdoffer"

  Rio Ferdinand (hier naast Anthony Joshua) wordt teruggefloten door de bond.

  Rio Ferdinand moet zijn plannen om professioneel bokser te worden opbergen nog voor ze goed en wel uit de kast waren gehaald. "De Britse boksbond wil mijn aanvraag voor een bokslicentie niet eens behandelen."

  Een halfjaar geleden kondigde Rio Ferdinand aan dat hij, 2 jaar na zijn pensioen als voetballer van o.a. Manchester United, de boksring zou instappen. Gokkantoor Betfair bouwde er een hele campagne rond onder de naam "Defender to Contender".

  "Ik heb de voorbije maanden 4 tot 5 keer per week getraind, maar het is met een bezwaard gemoed dat ik nu al mijn bokshandschoenen aan de haak hang", schrijft Ferdinand op zijn Facebookpagina.

  "Ik heb me fysiek en mentaal nooit beter gevoeld, maar nadat ik de British Boxing Board of Control had laten weten dat ik graag een bokslicentie zou krijgen, kreeg ik het nieuws dat ze mijn aanvraag niet willen behandelen."

  "Zeggen dat ik ontgoocheld ben, is een understatement. Het is een opdoffer dat ik niet kan tonen wat ik allemaal kan, ook voor de mensen die mij de voorbije maanden hebben bijgestaan."

  "Ik wou de mensen tonen dat het oké is om een doel te hebben in het leven en dat je daar alles voor moet doen. Maar soms zit het tegen."

  "Deze sport heeft me een nieuwe drive gegeven en zal ik dan ook blijven uitoefenen om fit te blijven. Het was een geweldig avontuur."