• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho is "positief" over fitheid Lukaku en toekomst Fellaini

  Lukaku liep zondag een enkelblessure op.

  Manchester United kan vrijdag tegen Brighton & Hove Albion niet rekenen op Romelu Lukaku. Maar volgens coach José Mourinho moet de Rode Duivel speelklaar geraken voor de finale van de FA Cup. De Portugees onderstreepte ook nog eens zijn liefde voor Marouane Fellaini.

  "Lukaku? Verdere onderzoeken afwachten"

  Romelu Lukaku liep vorige zondag tegen Arsenal een enkelblessure op. De Rode Duivel zakte naar Antwerpen af, waar hij bij kinesist Lieven Maesschalck in zijn Move to Cure-praktijk revalideert.

  "Hij is dus niet speelklaar voor de match tegen Brighton", vertelde coach José Mourinho vanmiddag.

  "We moeten verdere onderzoeken afwachten voor meer nieuws. Of hij op 19 mei de FA Cup-finale kan spelen? Dat hoop ik. Het ziet er positief uit."

  "Fellaini heeft een voorstel, nu is het aan hem"

  Op het perspraatje kwam ook die andere Belg ter sprake, Marouane Fellaini. De middenvelder werd vandaag in Britse media geciteerd. "United heeft vorige zomer een fout gemaakt door mijn contract niet te verlengen", klonk het bij Fellaini, die einde contract is en niet weigerachtig zou staan tegenover een vertrek.

  "Ik blijf positief", vertelde Mourinho over een contractverlenging van Fellaini.

  "Hij is belangrijk, het is een speler waar ik van houd. Zijn lot ligt in zijn handen. Hij zal een beslissing nemen waarbij hij gelukkig is. Hij weet dat ik wil dat hij blijft. Hij heeft een voorstel, nu is het aan hem."