• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse vraagt en krijgt uitstel van het BAS tot maandag

  0 / 0
  Lierse probeert via het Belgische Arbritragehof voor de Sport alsnog een licentie te krijgen voor 1B. Het kwam vandaag uitleg verschaffen, maar kreeg meteen ook uitstel om extra stukken in te dienen. "Dat wijst erop dat het BAS er ook in gelooft dat we het zullen halen."

  Pas een week geleden werd de overname van Lierse door David Nakhid afgerond. De club voegde nog snel enkele nieuwe stukken toe aan het dossier bij het BAS, maar dat was niet voldoende.

  "Het dossier was niet volledig", zegt CEO Jan Van Elst. "We hebben daarom uitstel gevraagd tot maandagavond en het BAS is ons daarin gevolgd."

  "Ik denk dat we het wel zullen halen, maar vandaag was het te kort dag. Het belangrijkste is dat we aantonen dat de continuïteit gewaarborgd blijft. Hiervoor moeten stukken uit het buitenland gehaald worden of in allerijl vertaald worden. Dat neemt veel tijd in beslag."

  "Maar het feit dat het BAS ons uitstel verleent, wijst erop dat ze ook geloven dat we het zullen halen. Ik blijf zelf ook hoopvol. Anders was ik al een paar maanden geleden vertrokken."

  "Nakhid is er niet, omdat hij pas de eigenaar is als de licentie er is"

  De verwachting was dat ook de nieuwe eigenaar David Nakhid zich donderdag op het BAS kwam presenteren, maar Nakhid kwam toch niet opdagen. "Dat was geen onwil, eerder een juridische kwestie", verduidelijkt Van Elst.

  "Hij had er het volste vertrouwen in dat we het vandaag tot een goed einde zouden brengen, maar zijn overname is afhankelijk van de licentie. Zolang we die licentie niet hebben, wil hij zich ook niet opwerpen tot de eigenaar van Lierse."