• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse voegde tijdig stukken toe bij BAS, vanavond is verdediging

  Voor de supporters van Lierse is het een belangrijke dag.

  Om 17.30u heeft Lierse een levensbelangrijke afspraak bij het BAS. De club uit 1B verdedigt er zijn opgelapte licentiedossier. Gisterenavond voegde het nog nieuwe stukken toe. Overnemer David Nakhid zakt zelf af naar het BAS, de overname gaat alleen door als Lierse zijn proflicentie behoudt.

  Lierse, dat al een heel seizoen met financiële problemen kampt, kreeg tot 2 keer toe een nul op het rekest bij de Licentiecomissie van de Belgische voetbalbond. De club kon de continuïteit niet garanderen.

  Enkel een overnemer kan Lierse redden en die werd vorige week met David Nakhid gevonden. De ex-speler van Waregem uit Trinidad en Tobago met een voetbalschool in Libanon gedekt door Qatarees geld laat zijn definitieve reddingsboei echter afhangen van een licentie.

  Het werd een race tegen de klok om alle papieren in orde te brengen. Tot middernacht gisteravond had Lierse tijd om zijn dossier voor het Belgisch Arbirtragecomité voor de Sport (BAS) te vervolledigen. "Lierse heeft gisteravond inderdaad nog stukken toegevoegd, maar ik kan niet zeggen of het dossier nu volledig is", luidt het bij de woordvoerder van het BAS. "Tot vanmiddag heeft de bond en Tubeke (dat zich partij heeft gesteld in de zaak en bij een njet voor Lierse zelf in 1B blijft, red) nog tijd om te reageren." Om 17.30u begint dan de verdediging.

  Nakhid zakt zelf af naar BAS

  De drie aangeduide arbitragerechters beslissen niet alleen over het verlengd verblijf van Lierse in de Proximus League, maar bij uitbreiding dus over de toekomst van de geel-zwarte kleuren op het Lisp. 

  Lierse temperde bij de overname ook de euforie. De 53-jarige Nakhid wil immers niet investeren in een amateurclub. Het BAS zal ook de herkomst van het geld van Nakhid moeten onderzoeken. De man komt vandaag alvast zelf naar het BOIC-gebouw in Brussel, waar het BAS zetelt, om zijn plannen met Lierse uit de doeken te doen.

  Nakhid heeft die nog niet publiek gemaakt. Dat doet hij volgens Lierse pas als de proflicentie een feit is. Ten laatste op 9 mei velt het BAS zijn verdict.

  Dat alles moet wijken voor de 1B-licentie bleek afgelopen weekend. Met tegenzin nam Lierse afscheid van assistent-coach Will Still. De Licentiecommissie zette immers vraagtekens achter zijn naam omdat hij niet over de juiste diploma's zou beschikken om hoofdtrainer te zijn.