• home
 • video
 • pas verschenen

  LeBron James wordt nog wat rijker nu Liverpool de CL-finale speelt

  LeBron James.

  Al wat LeBron James aanraakt, verandert in goud. Een basketbal of een voetbal: de NBA-ster is in beide sporten thuis. Dankzij zijn investering in Liverpool verdient hij een aardig centje bij.

  Liverpool kwalificeerde zich gisterenavond in Rome voor de finale van de Champions League. Dat legt de club sportief en financieel uiteraard geen windeieren. Tel uit de winst, ook in prestige.

  Door deze sportieve opstoot vergroot de financiële waarde van Liverpool gigantisch en daar zullen ook de aandeelhouders niet rouwig om zijn.

  Eén van die aandeelhouders is de Amerikaanse sterbasketballer LeBron James. 7 jaar geleden kocht de speler van de Cleveland Cavaliers naar verluidt 2% van de aandelen van de Engelse club. Daar zou hij toen 6,5 miljoen dollar voor op tafel gelegd hebben.

  Door de goeie prestaties van Liverpool dit seizoen is de waarde van de club exponentieel toegenomen. Liverpool zou momenteel 1,6 miljard dollar waard zijn. Als LeBron James zijn aandelen van de hand zou doen, zou hij er nu zo'n 32 miljoen dollar voor krijgen, met andere woorden bijna 5 keer meer in 7 jaar tijd.

  LeBron James bezocht Liverpool in 2011: