• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Kwestie van tijd voor we mijn onschuld openbaar kunnen tonen"

  Chris Froome.

  0 / 0
  Op de persconferentie voor de Giro kreeg Chris Froome (Team Sky) een spervuur aan vragen afgevuurd over zijn salbutamol-zaak. "Het worden afmattende weken", zegt de viervoudige Tour-winnaar.

  Froome: "Ik heb niets verkeerd gedaan"

  Chris Froome wil in de Giro zijn 3e grote ronde op een rij winnen. Sommigen hadden de Brit liever niet gezien aan de start in Israël, omdat er nog altijd geen uitspraak is geweest in zijn salbutamol-zaak.

  "Maar ik heb geen stress", zegt Froome. "Als ik iets te verbergen had of iets had om me zorgen over te maken, dan zou ik veel meer stress gehad hebben."

  "Maar ik weet dat ik niets verkeerd gedaan heb. En het is nog een kwestie van tijd totdat we dat openbaar kunnen tonen."

  "Monte Zoncolan kan beslissend zijn"

  Froome is er voor het eerst bij in de Giro sinds 2010. “Ik heb mijn seizoen ook helemaal anders moeten aanpakken dan de voorbije jaren", zegt de viervoudige Tour-winnaar.

  "Maar het was wel eens leuk. Ik reed meer koersen in Italië en ik moest vroeger in vorm zijn dan de voorbije seizoenen, waarin ik enkel op de Tour focuste."

  Welke etappe heeft Froome met stip aangevinkt? "De aankomst op de Monte Zoncolan kan wel eens beslissend zijn. Het is een van de moeilijkste beklimmingen die ik al in mijn carrière gedaan heb." 

  "Dumoulin favoriet voor eerste roze trui"

  Wat verwacht Froome van het drieluik in Israël? "In de openingstijdrit moet ik het opnemen tegen de wereldkampioen tijdrijden, namelijk Tom Dumoulin. Hij is de topfavoriet voor de zege in de openingstijdrit."

  In de woestijn kan de wind zondag een rol spelen. "We zullen er klaar voor moeten zijn", zegt Froome. "Maar de Giro telt 21 etappes. Het worden afmattende weken."