• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Tour dit jaar belangrijker dan de Giro? Neen, hoor"

  Tom Dumoulin begint vrijdag aan zijn roze jacht.

  De Nederlander Tom Dumoulin (27) start vrijdag als titelverdediger in de Ronde van Italië. "Ik ben niet zo bezig met een duel met Froome", blikt de Sunweb-kopman vooruit. "Dat duel is vooral voor de media erg leuk."

  Dumoulin: "Niet meer favoriet dan Froome"

  Vorig seizoen schreef Tom Dumoulin geschiedenis door als eerste Nederlander ooit de Giro op zijn naam te schrijven. Hij klopte toen Quintana en Nibali.

  Dit jaar bindt viervoudig Tour-winnaar Chris Froome de strijd aan met de Nederlander. "Ik voel me alvast niet meer favoriet dan Froome", zegt Dumoulin.

  "We beginnen met z’n allen vanaf 0 en over 3 weken weten we waar we staan. Ik ben niet zo bezig met dat duel met Froome. Dat is vooral voor de media erg leuk."

  "Deelname aan de Tour staat nog niet vast"

  In Nederland gaat het gerucht dat Dumoulin zich dit jaar meer focust op de Tour en dat de Giro plan B is. “Neen hoor", wuift Dumoulin dat gerucht weg.

  "De Giro is plan A. En hopelijk voel ik me goed genoeg na de Ronde van Italië om nog naar de Tour de France te gaan. Maar dat staat nog niet vast.”

  "Ik weet wat ik de komende 3 weken moet doen: ik moet gewoon scherp blijven en uit de problemen blijven."

  "Openingstijdrit is perfect voor mij"

  Vrijdag is Dumoulin meteen al een van de favorieten om de roze trui te veroveren. In de openingstijdrit zal hij het gevecht moeten aangaan met onder meer Rohan Dennis en onze landgenoot Victor Campenaerts.

  "Ik ga wel echt voor de winst in de openingstijdrit", zegt Dumoulin. "Ik heb het parcours nog niet verkend. Maar als ik het roadbook bekijk en hier over straat loop, dan concludeer ik dat het enkel maar op en neer gaat en van links naar rechts. Dat is perfect voor mij."