• home
 • video
 • pas verschenen

  Clubliefde is... een voetbalshirt op je torso laten tatoeëren

  Deze 33-jarige Braziliaan is fan van Flamengo.

  Je hebt supporters en je hebt supporters. Sommigen gaan toch altijd iets verder voor hun club: zo ook de Braziliaan José Mauricio dos Anjos, die het Flamengo-shirt op zijn borst en rug liet tatoeëren. Zijn lichaamsschildering nam een vol jaar in beslag.

  De fervente supporter van de Braziliaanse eersteklasser liet 40 procent van zijn lichaam onder handen nemen door een tatoeëerder: die werkte 32 sessies, goed voor 90 uren, aan het rood-zwarte shirt. 

  In april vorig jaar begonnen de twee eraan, eerst de voorzijde, dan de achterzijde. De Flamengo-gekke man toonde regelmatig de evolutie van zijn tattooproject op zijn sociale media. Hij moest zijn scooter verkopen om het te bekostigen. Het voorbije weekend raakte het shirt af.

  Voor de club is hij een échte held. Onderweg zette clubicoon en -topschutter aller tijden Zico, bijgenaamd "De Witte Pelé", zijn handtekening op Mauricio's borst boven zijn hart.

  Zelf verwoordde hij zijn kunststukje zo: "Een onvoorwaardelijke liefde. Een liefde waarvan alleen wie voetbal kent de betekenis begrijpt."

  Hoe de tattoo tot stand kwam (op Instagram):