• home
 • video
 • pas verschenen

  Wimbledon-prijzenpot gaat nog omhoog, maar wie wil profiteren moet geld inleveren

  Federer was al acht keer de eindwinnaar in Wimbledon.

  De winnaar en winnares van het grandslamtoernooi in Wimbledon krijgen dit jaar 2,55 miljoen euro prijzengeld mee naar huis. Dat is zo'n 57.000 euro meer dan in 2017. Wie prijzengeld wil opstrijken in de eerste ronde, ondanks een blessure, zal voortaan zijn geld verliezen.

  Roger Federer won al acht keer de finale van Wimbledon en dat legde de Zwitser geen windeieren. Als het hem dit jaar nog eens lukt, levert dat hem welgeteld 2,55 miljoen euro op. Dat is 2,3 procent meer dan zijn titel hem in 2017 opleverde. Ook bij de vrouwen krijgt de winnares hetzelfde bedrag.

  In totaal stijgt de prijzenpot van 35 miljoen naar ruim 38 miljoen euro. Wie in de eerste ronde verliest, krijgt nu bijvoorbeeld 44.000 euro. De regels worden wel strenger. 

  Vorig jaar gooien liefst zeven tennissers (Nick Kyrgios, Denis Istomin, Alexandr Dolgopolov, Janko Tipsarevic, Martin Klizan, Viktor Troicki en Anastasia Potapova) de handdoek in de eerste ronde. Ondanks een blessure konden ze zo hun prijzengeld voor die eerste ronde opstrijken.

  De All England Cup wil dat in de toekomst vermijden en kent voortaan spelers die tijdig afzeggen, dat wil zeggen voor de loting die donderdag plaatsvindt, de helft van het prijzengeld toe. De andere helft gaat dan naar hun vervanger. Spelers die ondanks een blessure toch aantreden in de eerste ronde en daarin opgeven of een ondermaatse prestatie leveren, verliezen hun prijzengeld.