• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorwaarts wint eerste Beker van België korfbal na verlengingen

  De finale werd gespeeld onder een aangenaam lentezonnetje.

  0 / 0

  De finale werd gespeeld onder een aangenaam lentezonnetje.

  Voorwaarts heeft voor het eerst de beker van België veldkorfbal gewonnen. De ploeg uit Edegem klopte Borgerhout/GW in een spannende finale na verlengingen: 18-17.

  Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Voorwaarts leidde halfweg met 6-5, maar Borgerhout/GW dichte de kleine kloof na de rust.: 14-14 na de reguliere speeltijd. In de verlengingen trok Voorwaarts aan het langste eind. Het team uit Edegem won uiteindelijk met 18-17.

  Borgerhout/GW haalde de finale na 20-12 winst tegen Boeckenberg. Voorwaarts plaatste zich voor de eindstrijd na een 14-20 zege op Riviera/Deurne.

  Amorgaste: "De ontgoocheling is enorm"

  • Jarne Amorgaste (Borgerhout/GW): "Zeggen dat dit een teleurstelling is, is een understatement. De ontgoocheling is enorm. We waren echt zeker dat we deze beker konden winnen en dat doen we niet. Ik mis zelf twee penalty's en iemand anders nog een. Dat zijn drie belangrijke fases, maar daar moeten we het niet op steken. We hadden kansen genoeg. Over mijn misser helemaal op het einde ga ik nog veel terugdenken. Te veel waarschijnlijk. Als we volgende week winnen, kunnen we nog de kruisfinale spelen en zo misschien toch nog een titel pakken."
  • Julie Caluwé (Voorwaarts) : "Eindelijk winnen we deze beker. Ik ben zo blij omdat we er zo hard voor hebben gewerkt. Ik de beslissende goal gemaakt? Nee, dat hebben we samen gedaan. Ik heb de bal binnen gegooid, maar de prestatie is van het team."