• home
 • video
 • pas verschenen

  Tim Wellens blijft tot 2020 de trui van Lotto-Soudal dragen

  Tim Wellens tekende een nieuw contract.

  Tim Wellens heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij wielerploeg Lotto-Soudal. De Belg was einde contract, maar blijft de ploeg waar hij al zijn hele carrière voor rijdt dus trouw. "Ik hou van stabiliteit", verklaarde Wellens de nieuwe overeenkomst.

  Tim Wellens viert tijdens de komende Giro zijn 27e verjaardag, maar hij kan met zijn ploegmaats ook zijn contractverlenging vieren. Wellens begon zijn profcarrière in 2012 bij Lotto-Soudal en voelt er zich duidelijk goed.

  "Voor het eerst in mijn carrière was ik einde contract. Ik had de kans om eens te gaan luisteren naar voorstellen van andere ploegen. Ik voelde me gevleid, maar ik houd van stabiliteit. Ik voel me hier goed en ik kan mezelf hier verder ontwikkelen."

  "Natuurlijk zal ik volgend jaar opnieuw de voorjaarsklassiekers aanduiden in mijn agenda, maar ik wil me ook toeleggen op rittenkoersen van 5 tot 10 dagen. Ik denk dat ik nog een betere tijdrijder kan worden. En het team heeft beloofd me daarin te helpen."

  Dit voorjaar won hij al de Brabantse Pijl, een rit en het eindklassement in de Ruta del Sol, een rit in de ronde van Mallorca en het puntenklassement in Parijs-Nice. "Ik kan tevreden zijn over het jaar tot nu toe. De Giro wordt mijn enige grote ronde dit seizoen. In de eerste ritten zal ik nog wat aan mijn intensiteit moeten werken, maar daarna hoop ik een gooi te kunnen doen naar een etappezege. Later dit seizoen zet ik mijn zinnen op de Ronde van Zwitserland, de Ronde van Wallonië, de Eneco Tour en de wedstrijden in Canada."

  Sergeant: "Tim en Tiesj moeten fundamenten van onze ploeg worden"

  De ploeg was bijzonder blij met de contractverlenging. "Tim Wellens is ons eigen product", vertelt ploegmanager Marc Sergeant. "Hij maakte deel uit van onze belofteploeg. Wellens maakte als neoprof meteen een goeie indruk en is jaar na jaar blijven evolueren. "

  "Tim is een perfecte renner voor onze ploeg. Hij is een perfecte Belg: tweetalig, een Vlaamse vader en een Waalse moeder. Zijn stijl op de fiets is aantrekkelijk, hij is verstandig en heeft een mening. Hij stuwt de ploeg naar een hoger niveau. Renners als Tim Wellens en Tiesj Benoot moeten de komende jaren de fundamenten van de ploeg worden."