• home
 • video
 • pas verschenen

  Raman: "Voor het eerst blijf ik twee jaar bij dezelfde club"

  Raman vierde zaterdag de promotie met Düsseldorf.

  Benito Raman (23) mag zich volgend seizoen opmaken voor affiches tegen Bayern München, Borussia Dortmund en Schalke 04. De aanvaller dwong met Fortuna Düsseldorf de promotie naar de Bundesliga af. "Ik hoop dat het volgend jaar nog beter gaat."

  "Het was voor iedereen iets speciaals"

  Fortuna Düsseldorf stelde zaterdag de promotie veilig. "Het was een enorme ontlading", vertelt Benito Raman aan Sporza na de 1-2-zege bij Dynamo Dresden.

  "Bij elke uitwedstrijd reizen 2.000 tot 3.000 fans mee en op de luchthaven stonden vele supporters ons op te wachten. Het was voor iedereen iets speciaals."

  Düsseldorf kan zelfs nog de kers op de taart zetten: het is leider en kan dus ook nog kampioen worden. "Promoveren is mooi, maar ik denk dat iedereen een titel op zijn cv wil zetten."

  "Ik hoop dat het volgend jaar nog beter gaat"

  Benito Raman voelt zich kiplekker bij Fortuna Düsseldorf. De Duitse club kwam vorige zomer aankloppen bij Standard, dat de wispelturige aanvaller een seizoen uitleende. Maar in maart benutte Düsseldorf de aankoopoptie in de huurovereenkomst: Raman blijft in Duitsland tot 2022.

  "Fortuna is een hele grote traditieclub, die vanuit de basis een heel goed defensief blok wil hebben."

  "Als je spelers hebt die eerst aan het team denken en dan aan zichzelf, dan is dat een hele mooie club. Voor mij was het de ideale combinatie om naar daar te gaan: eerst hard werken en dan kijken wat persoonlijk beter kan."

  "We promoveren, ik heb veel gespeeld, heb goals gemaakt en heb vertrouwen gekregen: voor mij was het eigenlijk ideaal. Ik hoop dat het volgend jaar nog beter gaat."

  "Nodig om stabiliteit te krijgen in mijn carrière"

  Benito Raman voelt veel vertrouwen van de technische staf en heeft tot 2022 getekend bij de Duitse club.

  "In principe zegt een contract in voetbal weinig, maar normaal zal ik voor het eerst in mijn carrière twee jaar bij dezelfde club blijven. Na 7 jaar is het toch nodig om stabiliteit te krijgen in mijn carrière."