• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegleider Israel Cycling Academy: "Koers op de kaart zetten"

  Ben Hermans is de kopman van de Israëlische ploeg.

  Vrijdag wordt met de Ronde van Italië de eerste grote wielerronde van het seizoen op gang gevlagd. Israël verzorgt "La grande partenza" en met Israel Cycling Academy rijdt er ook een Israëlisch team mee. "Als we een rit winnen, is ons seizoen geslaagd", zegt de Belgische ploegleider Eric Van Lancker.

  "Met ritzege is onze Giro geslaagd"

  "Dit is de belangrijkste koers van ons seizoen", vertelt Eric Van Lancker, ploegleider van Israel Cycling Academy. "We hebben er lang naar uitgekeken om een wildcard te bemachtigen. Dat was sinds januari ons belangrijkste doel."

  "We wilden onze ploeg in de beste conditie aan de start brengen en de renners hebben een heel mooi programma afgewerkt. Alle renners hebben kansen gekregen om zich te bewijzen."

  Ben Hermans is de Belgische kopman van de ploeg, die ook twee Israëlische renners aan de start brengt. "Een ritzege is ons doel. Als we dat halen, dan zou onze Giro en ons seizoen geslaagd zijn."

  In de voetsporen van judo

  Israel Cycling Academy zag het levenslicht dankzij twee rijke geldschieters. "Tot op heden is wielrennen niet bekend in Israël. Judo stelde tot enkele jaren geleden niets voor, maar is nu een van de topsporten is Israël. Men wil het wielrennen er nu dus ook op de kaart zetten."

  "We hebben ook een wielerschool. We willen de jongeren een mooie studierichting en een opleiding tot wielrenner aanbieden. De betere jongeren gaan dan naar de belofteploeg en de beste renners stromen door naar de profploeg."

  Speelt de wind een rol?

  De Ronde van Italië vertoeft drie dagen op Israëlische bodem. De Giro opent met een individuele tijdrit, daarna volgen nog twee etappes. Wat mogen we van het parcours verwachten?

  Eric Van Lancker: "Het zijn niet echt zware ritten, maar we trekken wel naar de woestijn. Als de wind in de flank staat, dan kan het verraderlijk worden. Maar er zijn geen bergen."