Ga naar de inhoud

Oliver Naesen na podium: "Slechtste benen van het jaar"

 di 1 mei 2018 23:03
Oliver Naesen kon in de sprint niet op tegen Kristoff.
Oliver Naesen zag dinsdag in Frankfurt enkel Alexander Kristoff en Michael Matthews voor zich over de finish rijden. Dat had hij zelf helemaal niet verwacht. "Ik heb echt de hele dag afgezien. Dat ik meteen op het podium sta, is dan ook een leuke verrassing."

Oliver Naesen legde er de riem af na Parijs-Roubaix. In zijn eerste race na zijn rustperiode sprintte de Belgische kampioen naar de derde plaats in Frankfurt. "Dat ik meteen op het podium sta, is dan ook een leuke verrassing."

"Voor het eerst sinds mijn klassieke campagne stond ik aan de start van een koers. Frankfurt was dus zeker geen doel op zich. Erger nog, ik had onderweg de slechtste benen die ik dit jaar al gevoeld hebt. En toch sta ik op het podium."

Naesen mengde zich niet in de aanvallen en beperkte zich tot volgen. "Ik heb echt de hele dag afgezien. In de slotfase heb ik mezelf opgepept om te blijven volgen en er alles aan te doen om een mooie ereplaats te behalen. En dat is dan ook nog eens gelukt."

De Belgische kampioen draait nu de knop om en richt zich op de Tour. "In de Ronde van Californië en de Dauphiné ga ik de komende weken mijn klimmersbenen zoeken om in de Tour zoveel mogelijk te betekenen voor Romain Bardet."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.