• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse bond: "Mancini staat open voor job als bondscoach"

  Roberto Mancini.

  Roberto Mancini lijkt de nieuwe bondscoach van Italië te zullen worden. De Italiaanse voetbalbond heeft laten weten dat het met de trainer van Zenit praat, "maar er is nog niets getekend". Italië zoekt een nieuwe bondscoach na de niet-kwalificatie voor het WK.

  Bij monde van Roberto Fabbricini bevestigde de Italiaanse voetbalbond dat er gesproken is met Roberto Mancini en dat de onderhandelingen de goede kant opgaan.

  "Mancini staat ervoor open om Zenit te verlaten en bondscoach van Italië te worden", klinkt het. "Er is nog niets getekend, maar op 13 mei is de Russische competitie afgelopen en praten we voort over cijfers en details."

  Italië zit zonder bondscoach sinds het vertrek van Giampiero Ventura in november na de mislukte WK-barrages tegen Zweden. In afwachting van een opvolger is Luigi Di Bagio, oud-speler van Inter en AS Roma, ad interim aangesteld. Mancini zou 4 miljoen euro per seizoen gaan verdienen als bondscoach.

  Zenit Sint-Petersburg, de huidige nummer 4 in de stand, moet in de Russische competitie nog 2 wedstrijden afwerken, tegen Lokomotiv Moskou en Ska-Khabarovsk. Zodra die achter de rug zijn, keert Mancini terug naar Italië om de onderhandelingen af te ronden en zijn handtekening te zetten. 

  Tweet: