• home
 • video
 • pas verschenen

  EF-Drapac trekt met Canadese kopman en Van Asbroeck naar Giro

  Michael Woods kwam als tweede over de finish in Ans.

  Tom Van Asbroeck is de enige Belg in de Giro-selectie van Education First-Drapac. Van Asbroeck moet de Italiaanse sprinter Modolo aan ritzeges helpen. De Canadees Michael Woods, onlangs nog tweede in Luik-Bastenaken-Luik, is de kopman voor het klassement.

  Education First-Drapac trekt met twee speerpunten naar de start van de Giro in Israël. Met de Italiaan Sacha Modolo mikt het op ritzeges in de sprintetappes, de Canadees Michael Woods moet scoren in de bergen en in het klassement.

  Woods was onlangs nog de verrassende tweede in Luik-Bastenaken-Luik. "Mijn grote doel voor de Giro is een ritzege, ik heb nog altijd niet kunnen winnen in de WorldTour", zegt de Canadees.

  De ploeg gelooft in Woods. "De Giro moet de volgende stap in de carrière van Michael zijn", zegt ploegleider Juan Manuel Garate. "Ik denk dat hij in de juiste vorm aan de start komt. Als hij blijft fietsen alsof hij zijn jongensdroom beleeft, dan denk ik dat de volgende maand heel succesvol zal zijn."

  Van Asbroeck moet sprinter Modolo helpen in Giro-debuut

  Tom Van Asbroeck reed al twee keer de Ronde van Spanje en maakt dit jaar zijn debuut in de Giro. De Belg moet een belangrijke schakel worden in de sprinttrein van Sacha Modolo. 

  "Tom had een onfortuinlijke start van het seizoen en de Giro moet hem weer op het juiste pad helpen", zegt ploegleider Fabrizio Guidi. "Hij is een cruciaal om Sacha te ondersteunen in de etappes voor de sprinters."