• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Ik zal mijn baard scheren en vol voor roze trui gaan"

  Campenaerts deed nog een laatste test in de windtunnel.

  Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) reist naar Jeruzalem af met een roze Giro-droom. "Hopelijk levert de windtunnel me de seconde winst op om de openingstijdrit te winnen", blikt Campenaerts vooruit.

  Campenaerts: "Dennis wordt de taaiste klant"

  Vorig jaar stal Victor Campenaerts de show door zijn truitje open te ritsen in de Giro-tijdrit en zijn blote bast te tonen aan de camera. "Carlien daten?" prijkte er in vette letters op zijn borstkas. Zijn origineel date-verzoek ging de hele wereld rond.

  Dit jaar wil Campenaerts (26) opnieuw de aandacht naar zich toezuigen in de Giro. Maar dan wel met een sportieve knalprestatie, vrijdag in Jeruzalem.

  "Ik wil absoluut de roze trui veroveren in de openingstijdrit", zegt de Europese kampioen tijdrijden. "De afstand is misschien niet ideaal voor mij. Ik heb liever een langere tijdrit. Maar hetzelfde geldt voor Tom Dumoulin."

  "De tijdrit in Jeruzalem gaat over een golvend parcours, maar het is op mooie wegen. De bochten lijken niet te technisch. Ik denk dat Rohan Dennis de taaiste klant zal worden voor de zege."

  "Nieuwe helm kan het verschil maken"

  Campenaerts legde de laatste hand aan zijn voorbereiding in de windtunnel. "We zijn tot de conclusie gekomen dat mijn nieuwe helm sneller is dan mijn vorige. Denk nu niet dat ik daardoor 10 seconden sneller zal rijden in de openingstijdrit", zegt Campenaerts.

  "Maar het kan wel een seconde tijdwinst opleveren. Hopelijk is dat de seconde die ik nodig heb om de openingstijdrit te winnen."

  Campenaerts is een tijdrit-maniak. "Dat ik zoveel investeer in het tijdrijden, is een van mijn sterktes. Daardoor voel ik me even comfortabel op mijn tijdritfiets als op mijn wegfiets."

  "Ik rijd 15 seconden sneller zonder baard"

  Vorig jaar mocht Campenaerts in de Giro niet voluitgaan in de lange tijdrit, omdat hij zijn krachten moest sparen voor kopman Steven Kruijswijk. Bij zijn nieuwe ploeg Lotto-Soudal hoeft hij geen rekening meer te houden met Kruijswijk.

  "De tijdrit in de slotweek is 35 kilometer lang en heel veel rechtdoor. Dat is echt wel op mijn lijf geschreven. De roze trui zal ik daar wel niet meer kunnen pakken, want dan zal ik al ver staan in het klassement. Daarom is de eerste tijdrit wel iets belangrijker."

  Heeft Campenaerts nog een geheim wapen? "Voor de tijdrit zal ik me zeker scheren. Ik heb ooit eens mijn baard laten staan voor een achtervolging op de piste en toen ik me geschoren had voor de 2e achtervolging, reed ik 15 seconden sneller."

  "Ik ga vol voor de roze trui":