• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-vrouwen mogen na 20 jaar nog eens titelfeestje bouwen

  De vrouwen van Anderlecht domineerden het seizoen.

  0 / 0

  De vrouwen van Anderlecht domineerden het seizoen.

  De vrouwenploeg van Anderlecht heeft zich tot kampioen in de Super League gekroond. Het klopte vanmiddag Genk met 3-1 en is zo na drie speeldagen in de play-offs zeker van de titel. Het is voor paars-wit de eerste titel sinds het seizoen 1997-1998.

  De mannen van paars-wit zullen nog heel hard hun best moeten doen in Play-off I als ze de titel nog willen pakken, maar vandaag wordt er toch al champagne ontkurkt op de club. De vrouwen mogen zich immers voor het eerst in 20 jaar weer landskampioen noemen.

  Paars-wit speelde een dominant seizoen in de Super League en begon de play-offs met een voorsprong van 7 punten op Gent. De titel was dus voor de start van Play-off I al zo goed als binnen, en na de derde speeldag is Anderlecht ook mathematisch zeker. 

  Anderlecht won zijn thuismatch tegen Genk met 3-1. Van Kerkhoven opende de score al na negen minuten en nog voor het halfuur verdubbelde Deloose de score. Het feest kon bijna losbarsten, maar Genk bracht de spanning nog even terug. Gwen Duijster scoorde de aansluitingstreffer in de 70e minuut. Uiteindelijk trok De Caigny paars-wit definitief over de streep.

  Reacties

  Patrick Wachel (trainer Anderlecht): “Het was vandaag geen mooie wedstrijd. De speelsters waren heel zenuwachtig. Aan de rust had het al 4-1 moeten zijn, maar het was 2-0 en dan slikken we nog een tegengoal en was er een beetje ongerustheid. Maar de manier waarop telt niet. De waarheid staat op het scorebord. We zijn kampioen. We hebben hier 9 maanden voor gevochten. Na 20 jaar is de club weer kampioen. Dat is heel mooi."

  Ella Van Kerckhoven (speelster Anderlecht): “Dit is schitterend. Ik heb er geen woorden voor. Het is eindelijk gebeurd. We hebben hier een heel jaar heel hard voor gewerkt. Dit is eindelijk de ontlading."

  Uitzinnige vreugde na het laatste fluitsignaal: