• home
 • video
 • pas verschenen

  'Comeback kid' Laurens De Plus: "Ik heb mezelf verbaasd"

  Laurens De Plus maakte zijn comeback in Frankfurt.

  Laurens De Plus heeft zich meteen getoond bij zijn comeback in het peloton. De renner van Quick-Step Floors kleurde de finale in een kopgroep. "Maar na 200 kilometer kreeg ik de klop van de hamer en was mijn tank helemaal leeg", zegt De Plus.

  Laurens De Plus werd in januari samen met zijn ploegmaat Petr Vakoc aangereden op training in Zuid-Afrika. Na een maandenlange revalidatie, De Plus had breukjes in zijn heup en bekken, maakte hij vandaag zijn comeback in Frankfurt.

  "In het begin was het een beetje zoeken, ik moest wennen aan de bochten en aan het peloton, maar na 30 kilometer was dat gevoel weg. Het was alsof ik nooit was weggeweest en zelfs de pijn in mijn benen voelde goed."

  De Plus maakte deel uit van de kopgroep die pas in de straten van Frankfurt werd gegrepen. "Ik ben heel tevreden dat ik mij kon tonen in de kopgroep na al die maanden zonder koers. Ik kon goed mee op de beklimmingen, daarin heb ik mezelf verbaasd. Maar na 200 kilometer kreeg ik de klop van de hamer en was mijn tank leeg."

  "Fantastisch om weer deel uit te maken van de ploeg"

  De Plus maakt zich nu op voor de Ronde van Californië, die start op 13 mei. "Voor de race was ik zenuwachtig en gestresseerd, maar nu ben ik heel gemotiveerd dat ik terug ben", zegt het Belgische rondetalent.

  "Het is fantastisch om weer deel uit te maken van de ploeg. Ik kan eigenlijk niet wachten om naar de Verenigde Staten te gaan. Ik ga nu nog enkele dagen hard trainen en maandag vlieg ik naar Californië."