• home
 • video
 • pas verschenen

  Wijnants: "Vreven kan dooie boel op Stayen weer tot leven wekken"

  Stijn Vreven speelde in de jeugd en in zijn nadagen voor STVV.

  Stijn Vreven stopt ermee bij NAC en STVV zoekt nog altijd een nieuwe coach. Voor Stef Wijnants is 1+1=2, maar denken de nieuwe Japanse bazen daar hetzelfde over? "Ik ga een paar zinnetjes Japans oefenen en laat dan de naam van Vreven vallen", zegt Wijnants bij Radio 2 Limburg.

  Wie wordt de nieuwe coach van STVV? Stef Wijnants volgt het huis van dichtbij, maar ving nog niet op wie in poleposition ligt. "Ik spreek immers geen Japans en de Japanners communiceren niet of nauwelijks."

  "Ze hebben wel laten weten dat ze een ervaren coach zoeken. Daarom dat de namen van Hasi, Leekens en Rednic zijn gepasseerd. Goeie coaches, met veel referenties. Maar hebben ze voeling met Limburg en Haspengouw?"

  "Sinds gisteren is er een coach vrij die volledig in de ziel van STVV zou passen: Stijn Vreven. Hij is Limburgs, heeft een verleden bij STVV en is een goeie, jonge coach met een mening."

  "En vooral: Vreven heeft passie. Dat heeft het STVV-publiek nodig, want de dooie boel op Stayen moet weer tot leven worden gebracht. Als er 1 ding is wat Vreven kan, dan is het dat."

  "Ik ga maar een paar zinnetjes Japans leren, zodat ik de naam van Vreven bij de bazen van STVV kan laten vallen. Soms hoef je het niet te ver te zoeken."