• home
 • video
 • pas verschenen

  Videoref van Gent - Standard komt niet meer in actie

  Yves Marchand (r) zat gisteren in het busje van de videoref.

  0 / 0
  Op verzoek van de profclubs heeft scheidsrechtersbaas Johan Verbist het team van videoref Yves Marchand voor de rest van het seizoen op non-actief gezet. Marchand sloeg gisteren de bal mis tijdens AA Gent - Standard (1-3).

  Op verzoek van profclubs

  Yves Marchand was zondagavond de Video Assistant Referee (VAR) met dienst tijdens AA Gent - Standard in play-off 1. De videoref liet scheidsrechter Jonathan Lardot (foto) tot twee keer toe in de steek.

  Scheidsrechtersbaas Johan Verbist grijpt in en zet Marchand en zijn team voor de rest van de play-offs op non-actief. Dat doet hij op verzoek van Pierre François, die namens de Pro League een brief stuurde naar Verbist. Daarin vraagt de CEO om meer uniformiteit en duidelijkheid omtrent de tussenkomst van de videoref.

  Ex-scheidsrechters Tim Pots, Christophe Delacour en Kris Bellon zullen nu Marchand geschorst is elk weekend zeker één wedstrijd moeten plaatsnemen in het busje.

  "Polemieken vermenigvuldigen zich"

  "Yves Marchand kreeg tijdens zijn testperiode een negatieve beoordeling en zal in de toekomst niet meer ingezet worden", reageert Pierre François (foto), die een gepeperde brief stuurt naar de scheidsrechters.

  "De Pro League kan onmogelijk 1 miljoen euro per seizoen investeren in het VAR-project en vaststellen dat de polemieken zich vermenigvuldigen. Dat is niet de doelstelling van het project", vindt de CEO van de Pro League, de vereniging van profclubs.