• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Ciman schrijft Hollywoodscenario met winning goal in nagelnieuw stadion

  Ciman heeft zijn plaats in de geschiedenisboeken beet.

  Laurent Ciman heeft een plaats veroverd in de geschiedenis van Los Angeles FC. De Belg maakte het eerste en enige doelpunt in de allereerste thuiswedstrijd van de club. Het was meteen ook de eerste goal in het gloednieuwe Banc of California-stadion. Met zijn vrijschop in de 93e minuut bezorgde hij LA FC ook de overwinning.

  We betwijfelen of Roberto Martinez naar de Verenigde Staten afgezakt was om de eerste thuiswedstrijd van Laurent Ciman als speler van Los Angeles FC te bekijken, maar de bondscoach heeft zo wel een stevig feestje gemist.

  De nieuwe club in de MLS speelde haar eerste thuiswedstrijd in het gloednieuwe Banc of California-stadion, een voetbaltempel met een prijskaartje van 350 miljoen dollar. De wedstrijd tegen de Seattle Sounders zat heel lang op slot. De 22.000 supporters zagen hoe de thuisploeg na de rust een paar keer de kans op de 1-0 liet liggen.

  De historische match leek op een bloedeloze 0-0 te zullen eindigen, maar in de toegevoegde tijd zette Laurent Ciman zich achter de bal voor een vrije trap. De Belg haalde loeihard uit en de muur ging open. Het leer vloog recht op de Seattle-doelman af, maar die liet de bal toch door zijn handen glippen: 1-0. Het leek bijna een scenario uit Hollywood.

  Ciman werd als een held gevierd in Los Angeles. Zijn ploeg staat momenteel tweede in de Western Conference, met twee punten, maar ook twee wedstrijden minder dan de leider.

  VIDEO: Bekijk de goal van Ciman vanuit alle hoeken:

  Feest in het gloednieuwe stadion: