• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "We trekken zonder druk naar Brugge"

  Anderlecht speelt zondag om 14.30u tegen Club Brugge.

  Is het artificiële spanning of moet Club Brugge zich toch een beetje zorgen maken? Als Anderlecht zondag wint op het veld van de leider, dan nadert het tot op twee punten van Club. "Club is de verdiende kampioen, maar we zullen het hen niet cadeau doen."

  "Stilaan vinden we wat we willen brengen"

  Op het perspraatje na Anderlecht-Charleroi merkte een journalist op dat bij Anderlecht alles stilaan in zijn plooi lijkt te vallen. "Maar het zal te laat zijn", klonk het richting Hein Vanhaezebrouck.

  "De waarzegger is ook aanwezig. Dat is goed, dan weten we het", repliceerde de Anderlecht-coach. "Ons voetbal is niet slecht, dat is duidelijk. Stilaan vinden we wat we willen brengen. Het komt er meer en meer uit."

  Anderlecht kan zondag met een zege in Jan Breydel de kloof op Club Brugge terugbrengen tot twee punten. "Ik heb enkele weken geleden gezegd dat we nog één keer de spanning wat wilden terugbrengen en dat is gelukt."

  "Maar het verschil is groot. Ik zeg net als iedereen dat Club de verdiende kampioen is. Maar dat wil niet zeggen dat we het hen cadeau zullen doen. Wij focussen ons op onze thuismatchen. En alles op verplaatsing is een bonus. We gaan zonder druk naar Brugge."

  Hein Vanhaezebrouck over...

  • ... de terugkeer van Andy Najar: "Ik had verwacht dat het goed zou zijn, maar wat ik gezien heb, was lange tijd heel goed. Ik had niet gedacht dat hij dit al kon brengen. Of ik hem gemist heb? Dennis Appiah heeft het heel goed gedaan. Hij begreep perfect wat hij moest doen in zijn taak. Alleen heeft Najar die individuele actie: hij kan zijn tegenstander veel makkelijker uitschakelen. Maar ik ben heel tevreden over Appiah en ook over Alexis Saelemaekers. Op rechts zitten we heel goed, daar zal niets meer bijkomen."
  • ... de terugkeer van Olivier Deschacht: "Net als voor Najar: chapeau! Ik kan er over meespreken: als je op oudere leeftijd zoiets meemaakt, dan is het heel moeilijk om terug te keren. Chapeau voor hem en zijn wedstrijd."
  • ... Lukasz Teodorczyk: "We hebben voorlopig geen nieuws. Hij regelt alles ginds en we geven hem de nodige tijd. We zien wanneer hij terugkomt en of hij in staat is om te spelen. Zijn vervanger Silvère Ganvoula? Ik vond dat hij een verdienstelijke match heeft gespeeld tegen Charleroi."