• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne na 9e plaats: "Wat een gekke race"

  Stoffel Vandoorne maakte veel goed op het einde van de race.

  De Grote Prijs van Azerbeidzjan leek niet echt een succes te worden voor Stoffel Vandoorne, maar door de safetycar én een slimme bandenwissel sleepte onze landgenoot toch nog 2 punten uit de brand. "Ik maakte de goeie keuze voor verse banden."

  "Wat een gekke namiddag"

  Stoffel Vandoorne reed bijna de hele race in Bakoe in de achterhoede, mede door een ongeplande tweede pitstop door bandenschade. "Halverwege lag ik in laatste positie en had ik geen enkel uitzicht op beterschap", zegt Vandoorne.

  "Maar toen kwam de safetycar en ik maakte de goeie keuze om nog vlug verse banden op te laten leggen. Iedereen rond me had moeite om zijn banden op temperatuur te houden."

  "Bij de herstart had ik veel vertrouwen en kon ik nog enkele concurrenten voorbij steken. Zo belandde ik in de punten. Wat een gekke namiddag. Deze race is meestal gek en dat is vandaag weer bewezen."

  Vandoorne beseft dat zijn negende plaats de problemen van McLaren niet wegneemt. "We komen nog altijd snelheid tekort op de rechte stukken. We hebben nog heel wat werk, maar ik ben blij dat ik hier wat punten kon scoren."

  "Juiste beslissing van Stoffel om verse banden te nemen"

  De prestatie van Vandoorne kon ook op lof van team manager Eric Boullier rekenen: "Stoffel was slim genoeg om te zien dat iedereen problemen had om zijn banden warm te houden achter de safetycar en het was de juiste beslissing om te kiezen voor verse banden."

  "Die gok liet hem toe om in de laatste ronden nog enkele auto's in te halen en in de punten te rijden. Het is in zulke races dat je je kunt bewijzen. En ook al beseffen we dat het nog een lange weg naar de top is, we keren met verdiende WK-punten naar huis."