• home
 • video
 • pas verschenen

  Sa Pinto over toekomst: "Is het nieuws dat ik bij Standard blijf?"

  Ricardo Sa Pinto op de persbabbel na Gent-Standard.

  Ricardo Sa Pinto (45) is van zijn Standard stilaan dé ploeg van Play-off I aan het maken. Maar mag de Portugees volgend seizoen wel in Luik blijven? De flamboyante coach vroeg in zijn persbabbel om duidelijkheid van zijn bestuur. "Het is mijn intentie om hier te blijven, vele jaren zelfs."

  Wat zei Sa Pinto voor de match?

  Voor de wedstrijd tegen AA Gent werd aan Ricardo Sa Pinto gevraagd waarom hij aan zijn basiself had gesleuteld.

  "Ik ben ook volgend jaar coach van Standard en zoals ik in het begin van de play-offs al gezegd heb, geef ik kansen aan jongens die niet te vaak spelen", verraste Sa Pinto toch enigszins. 

  Wat zei Sa Pinto na de match?

  Dat ene zinnetje - "Ik ben ook volgend jaar coach van Standard" - kwam uiteraard ook op de persconferentie na de match ter sprake. "Ik heb nog een contract voor een jaar en ik bereid het volgende seizoen voor", verkondigde Ricardo Sa Pinto.

  "Is het nieuws voor jullie dat ik hier coach blijf? Ja, er zijn geruchten (Standard-voorzitter Venanzi zou Sa Pinto willen vervangen door Michel Preud'homme). Die hoor en lees ik ook al enkele weken. Ik begrijp jullie job. Jullie zijn de laatste weken overigens eindelijk zeer fair in jullie analyses. Onze relatie gaat de goeie kant op", zei hij tegen de journalisten.

  "Ik begrijp dat jullie die geruchten moeten voeden. Tot iemand zegt dat ik coach blijf, heb ik daar begrip voor. Maar het is tijd om daar komaf mee te maken. Dit is niet goed voor het team, de staf, mezelf en de fans."

  "Het zou goed zijn mocht hier een einde aan komen. Maar ik kan dat niet doen, dat weten jullie ook. Het is mijn intentie om hier te blijven, vele jaren zelfs."

  "Of ik nog met voorzitter Venanzi gesproken heb? Neen, al enkele weken niet meer. Bij het begin van die verhalen heb ik hem wel gehoord. Toen zei hij: het is niets, maak je geen zorgen. Ik aanvaard dat die geruchten er zijn, maar dan moet iemand wel zeggen dat ze niet kloppen."