• home
 • video
 • pas verschenen

  Roelandts: "Mooie sprints afwerken in de Giro"

  Jürgen Roelandts won dit jaar al in Valencia.

  BMC trekt met twee Belgen naar de Ronde van Italië, die vrijdag in Jeruzalem begint. Jürgen Roelandts (32) rijdt zijn tweede Giro, Loïc Vliegen (24) maakt zijn debuut.

  De Australiër Rohan Dennis en de Ier Nicolas Roche gaan voor het klassement in de Giro. Jürgen Roelandts en Loïc Vliegen azen op een ritzege.

  "Ik hoop enkele mooie sprints af te werken", zegt Roelandts, die dit jaar al een ritzege boekte in Valencia. "In de Giro is er altijd wat minder stress dan in de Tour. Je kan het wat vergelijken met Milaan-Sanremo. Het begin is wat lichter, maar de finale is explosief. Ik hou van die manier van racen."

  "Ik kijk ernaar uit om de wedstrijd te ontdekken", stelt debutant Vliegen. "Ik hoop heel wat ervaring op te doen en eens mee te glippen in een ontsnapping. Ik bekijk het dag per dag en zal proberen mee te gaan in een vlucht tijdens een etappe waarin de finale mij ligt."

  Dennis hoopt vrijdag meteen te scoren in de openingstijdrit over 9,4 km in Jeruzalem. Daarna wil hij afwachten of er een goed klassement inzit. "Ik heb getraind om een betere klimmer te worden na vier of vijf uur wedstrijd. Deze Giro moet mijn duidelijk maken waar ik sta op dat vlak", zegt hij.

  Roche wil "agressief racen en bekijken hoe ver ik kan gaan in het klassement".

  De Giroselectie van BMC:

  • Rohan Dennis (Aus)
  • Alessandro De Marchi (Ita)
  • Jempy Drucker (Lux)
  • Kilian Frankiny (Zwi)
  • Nicolas Roche (Ier)
  • Jürgen Roelandts
  • Francisco Ventoso (Spa)
  • Loïc Vliegen

  Richie Porte is er niet bij. Hij gaat vol voor de Tour.