• home
 • video
 • pas verschenen

  Quick-Step gaat met Viviani als kopman op zoek naar etappezeges in de Giro

  Elia Viviani schoot dit seizoen al vijf keer raak.

  Quick-Step Floors kende een bijzonder succesvol voorjaar. Nu trekt de ploeg naar de Ronde van Italië op zoek naar nog meer zeges. De Belgische ploeg doet dat zonder landgenoten. Sprinter Elia Viviani is de kopman in eigen land.

  De teller van Quick-Step staat voorlopig op 27 zeges. Elia Viviani nam er daarvan tot nu toe 5 van voor zijn rekening, maar moet dat aantal in de 101e Giro nog proberen aan te dikken. De Italiaanse sprintbom mocht dit seizoen al juichen in de Tour Down Under, de rondes van Dubai en Abu Dhabi en de Driedaagse De Panne-Koksijde.

  De 29-jarige Viviani neemt voor de vijfde keer deel aan de ronde van zijn land. In 2015 won hij een etappe. Hij krijgt steun van onder anderen Zdenek Stybar, Michael Morkov en Rémi Cavagna.

  "We hebben een fantastisch eerste deel van het seizoen achter de rug, maar dat is nu verleden tijd. We zijn niet van plan op onze lauweren te rusten", zegt sportief directeur Davide Bramati. "De Giro is een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. We hebben hier al veel overwinningen behaald. Het is dus normaal dat we heel gemotiveerd aan deze nieuwe uitdaging beginnen."

  "Ons team is een mix van jeugd en ervaring en Elia wordt de volgende drie weken onze leider. Maar dat betekent niet dat we in de andere ritten geen rol willen spelen. We zullen elke kans trachten te grijpen." De Giro start deze vrijdag met een tijdrit in Jeruzalem.

  De Giro-selectie van Quick-Step: