• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent geeft masterclass terugspelen op een meegekomen doelman

  Foket en Kalinic toonden een staaltje terugspelen op de keeper voor gevorderden.

  Er gaat geen speeldag voorbij of we kijken met z'n allen met grote ogen naar sommige acties in het voetbal. Omdat ze op de lachspieren werken of net onbegrijpelijk zijn. Bekijk de leukste video's van de afgelopen speeldag.

  Terugspelen op de keeper voor gevorderden

  Gent zette in de slotfase tegen Standard bij een 1-2-achterstand alles op alles om gelijk te maken. Het schuwde daarbij de risico's niet en stuurde doelman Kalinic mee naar voren. De eerste keer liep dat goed af omdat Foket het hoofd goed koel hield toen zijn doelman niet terug was om op de "normale" manier terug te spelen. De tweede keer dat Kalinic meeging, was hij wel op tijd terug, maar scoorde Standard toch de 1-3.

  Blunderboek van Eupen-doelman Niasse

  Eupen verloor op eigen veld van Lokeren met 0-2. De meest opvallende speler bij de thuisploeg was doelman Niasse. De Senegalees liet zich enkele keren opmerken, maar niet meteen op een positieve manier.

  Diandy gooit bier terug in supportersvak

  De spelers van Anderlecht speelden tegen Charleroi met een rouwband uit respect voor de overleden broer van spits Teodorczyk. Ook voorzitter Marc Coucke deed mee. Minder respect toonden enkele Brusselse fans voor Charleroi-speler Diandy (ex-Anderlecht). Hij kreeg bier naar zijn hoofd gegooid en had duidelijk geen dorst. Hij gooide verontwaardigd een beker terug. 

  Ook Van Damme krijgt bier naar het hoofd en wuift vriendelijk terug

  Jelle Van Damme keerde met Antwerp terug naar het Kiel, waar hij in de jeugd speelde. Hij werd door de thuisfans op bier en jennende spreekkoren getrakteerd. De reactie van Van Damme: hij wuifde eens terug (foto). "Als mensen je roepen, dan wuif ik terug, he. Ik ben gewoon een vriendelijke jongen", reageerde Van Damme.

  Bizar beeld: ook Dutoit wuift....terwijl hij op een brancard wordt weggedragen

  De match tussen STVV en KV Oostende kende een bizar einde. KVO-doelman Dutoit had minutenlang verzorging nodig na een botsing met zijn ploegmaat Bushiri. Hij werd weggedragen, maar zorgde gelukkig ook voor geruststelling door al even te zwaaien naar het publiek. Een bizar beeld, maar wel een goed teken. Ondertussen blijkt de schade ook mee te vallen.