• home
 • video
 • pas verschenen

  Defensieve kopzorgen voor Zidane: "Morgen hak ik knoop door"

  Zidane laat niet het achterste van zijn tong zien.

  Real Madrid heeft de beste uitgangspositie in de halve finale van de Champions League, maar enkele blessures kunnen de terugwedstrijd tegen Bayern München een pak moeilijker maken.

  Op het middenveld staan er vraagtekens bij Isco, die in de heenwedstrijd een schouderblessure opliep. Hij trainde vandaag wel gewoon mee met de groep, dus waarschijnlijk staat hij morgen op het wedstrijdblad. Met Asensio staat er ook een vervanger klaar.

  Maar defensief heeft Real-coach Zinedine Zidane meer kopzorgen, want flankverdediger Dani Carvajal ligt in de lappenmand. Achraf Hakimi is normaal gezien de doublure op de rechtsachter, maar de belofte kon dit seizoen nog geen potten breken.

  Nacho Fernandez dan maar? De centrale verdediger kan inderdaad naar de flank opschuiven, maar hij komt nog maar net terug uit blessure. Een laatste optie is Sergio Ramos wegtrekken uit het hart van de defensie. "Ik ben klaar voor alles", klinkt de aanvoerder strijdvaardig.

  "We gaan geen risico's nemen met Isco en Nacho Fernandez", zegr Zidane. "Het belangrijkste is dat ze 100 procent fit zijn. Morgen hak ik de knoop door. Ik verklap nog niet wie er zal spelen."

  Zidane: "Niet speculeren op een bepaald resultaat"

  Real Madrid verdedigt thuis een 2-1-voorsprong tegen Bayern München, maar dat wil Sergio Ramos liever even vergeten. "We moeten denken dat het 0-0 was, ook al hebben we een goed resultaat gehaald in de heenwedstrijd."

  Daar sluit Zidane zich volmondig bij aan. "We moeten zeker niet achteruit gaan lopen of speculeren op een bepaald resultaat. We moeten gewoon spelen om te winnen."

  "Ondanks onze voorsprong zullen we een prestatie nodig hebben die we dit seizoen nog niet hebben gezien. Enkel dat zal volstaan om door te stoten."

  Tweet: