• home
 • video
 • pas verschenen

  De Plus staat voor comeback: "Dat bloedsmaakje zal er zijn"

  0 / 0
  Terwijl veel renners de doelen voor het tweede seizoensgedeelte uitstippelen, moet Laurens De Plus (22) zijn eerste wedstrijdkilometers nog rijden. De Quick-Step-klimmer maakt morgen zijn rentree in Eschborn-Frankfurt. "Vergelijk het met paaseieren rapen."

  "Op training voelt alles goed, maar een koers is anders"

  "Ik kan echt niet wachten. Het vuur brandt volop, ik wil gewoon weer die sfeer opsnuiven. Ik heb twee maanden soms mijn kas zitten opfretten en kijk hard uit naar mijn debuut. Vergelijk het met paaseieren rapen", vertelt Laurens De Plus aan Sporza.

  De Quick-Step-renner werd eind januari met ploegmaats Petr Vakoc en Bob Jungels aangereden op stage in Zuid-Afrika. De Plus stond voor een maandenlange revalidatie na de horrorcrash, maar mag zich weer wielrenner noemen.

  "Ik weet niet wat ik mag verwachten. Op training voelt alles goed, maar een koers is anders. Ik wil de verwachtingen toch temperen, maar zo heb ik het het liefst: erin gesmeten worden op een hoog niveau, zodat je ziet waar je staat. Maar ik denk dat er wel een bloedsmaakje zal zijn."

  "Bob stuurde na Luik een berichtje: deze zege is voor jullie"

  Laurens De Plus heeft zware maanden achter de rug. Fysiek lijkt alles in orde en ook op mentaal vlak zit het snor. "Het is een klap, maar je moet kunnen relativeren en doorgaan. Mijn omgeving heeft me er door getrokken."

  De Plus ging langs bij een psycholoog en trok tijdens de voorjaarskoersen ook geregeld op met zijn Quick-Step-maats. Met medeslachtoffers Petr Vakoc en Bob Jungels heeft hij naar eigen zeggen een band voor het leven opgebouwd.

  "Bob heeft ons een kettinkje en armbandje gegeven. Zo heb je een nog intensere band. Het contact met Bob en Petr is nog altijd intens. Je haalt er positieve kracht uit."

  Jungels won ruim een week geleden Luik-Bastenaken-Luik. "Ik heb mijn nagels in de zetel afgebeten. Hij stuurde een berichtje naar Petr en mij: deze zege is voor jullie. Hij zei dat hij in de laatste kilometers aan ons gedacht had. Dat deed ons deugd."

  "Koers is mijn passie, het is een beetje mijn leven"

  Na twee zware crashes - De Plus kwam eind vorig seizoen ook zwaar ten val in de Ronde van Lombardije - is de liefde van De Plus voor de fiets geenszins bekoeld.

  "Koers is mijn passie, het is een beetje mijn leven. Het is zoiets moois. Ik heb het echt gemist en kijk er naar uit om weer dat gevoel te hebben."

  De Plus had van de Giro een hoofddoel gemaakt, maar staat komende vrijdag niet aan de start. "Er zijn nog mooie koersen dit jaar. Hopelijk rijd ik de Vuelta."

  "Ik focus me nu op mijn comeback, kijk hoe het gaat en probeer weer de oude Laurens te zijn. Het seizoen is nog lang. En als Quick-Step in het voorjaar 27 keer wint, dan kan dat ook in het najaar."