• home
 • video
 • pas verschenen

  "Waarom heeft Praet nooit een kans gekregen van Martinez?"

  "Praet is in mineur uit België vertrokken. Dat beeld zit nog in ons hoofd."

  Denis Praet maakte afgelopen weekend een knappe goal voor Sampdoria. Hij wordt het hof gemaakt door de top in Italië, maar lijkt uit beeld bij de Rode Duivels. Filip Joos stelt zich daar in Extra Time vragen bij. "Hij presteert beter dan een paar jongens die wél zeker zullen meegaan naar het WK."

  Dennis Praet is een beetje onder de Belgische radar aan een sterk seizoen bezig bij Sampdoria. Filip Joos pleit dan ook voor een soort eerherstel voor de middenvelder, ook bij de nationale ploeg.

  "Het is geen toeval dat de clubs die 1e, 2e en 3e staan (Juventus, Napoli en Roma) achter hem aanzitten. Ze zijn dol op hem."

  "Hij scoorde afgelopen weekend zijn eerste doelpunt van het seizoen, maar het was ook pas zijn eerste keer dat hij op de 10 mocht spelen. Meestal speelt hij in het kommetje op het middenveld. Hij werkt enorm hard en heeft een enorm loopvermogen."

  "Praet is een joker die je op heel veel posities kunt inzetten"

  "Waarom is de bondscoach nu naar China om 2 spelers te gaan bekijken die hij toch 100% zeker zal meenemen?", vraag Joos zich af. "Wordt Praet wel goed gescout?"

  "Als iedereen zo vol lof is over Praet vind ik dat hij tegen Saudi-Arabië wel eens een kans had mogen krijgen. Hij is een joker die je op heel veel posities kunt inzetten. Ik zie hem zelfs op de flank functioneren."

  "Praet is in mineur uit België vertrokken: Anderlecht had een zwak seizoen achter de rug en zelf speelde hij geen topseizoen. Dat beeld blijft in je hoofd zitten, dat is menselijk."

  "Maar hij presteert nu beter dan sommige jongens die wél zullen meegaan naar het WK. Ik zeg niet dat Praet mee móét, maar nu is hij volledig uit beeld verdwenen."

  "Ik vind het niet correct dat je onder deze bondscoach blijkbaar bij een topclub of in Engeland (of in China) moet spelen om in beeld te komen. Terwijl Praet toch een heel goed seizoen draait."