• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Politie moet waterkanon inzetten na Beerschot-Antwerp

  0 / 0
  Na de Antwerpse stadsderby tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp is het toch tot rellen gekomen. De politie moest het waterkanon inzetten om een honderdtal amokmakers van Beerschot in bedwang te houden. De politie werd ook met stenen bekogeld.

  Voor de wedstrijd waren al enkele mensen uit voorzorg opgepakt en na de wedstrijd was het prijs. Toen de bussen met de Antwerp-supporters wilden vertrekken, zagen relschoppers van Beerschot Wilrijk hun kans schoon.

  Ze bekogelden de politie met stenen en de politie reageerde ook. Eerst met pepperspray en even later werd het waterkanon ingezet om de amokmakers terug te dringen. Enkele heethoofden zijn ook opgepakt.

  De balans van de rellen: lichtgewonden bij de politie en bij de relschoppers, een tiental van die laatste groep is aangehouden. O ja, de wedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp eindigde op 0-0.

  Video: Politie zet waterkanon in tegen relschoppers